Ještě nechci skončit. Pokud budu zdravá, budu hrát, říká Cetkovská

12 minut po půlnoci, v pátek 4. září 2015 se česká tenistka Petra Cetkovská postarala o největší překvapení na turnaji US Open. Ve druhém kole porazila loňskou finalistku Carolinu Wozniackou z Dánska 6:4,5:7 a 7:6. V napínavém zápase v tříhodinové bitvě odvrátila 4 mečboly.

„Atmosféra byla neuvěřitelná, jste báječní. Klidně bych pro vás hrála každý den,“ prohlásila v euforii do mikrofonu na kurtu. „Drželi jste mě naživu, abych bojovala až do konce.“

Pro Petru Cetkovskou je to další cenné vítězství, vloni totiž podstoupila operaci levé kyčle. „Člověk si neuvědomí, jak je kyčel důležitá, dokud s ní něco nemá, a ještě k tomu ve sportu,“ řekla. „Problém se týkal mimo jiné chrupavky. Jak se uhýbá bolesti, už to není jenom kyčel, ale pánev, je to koleno a začne kolotoč, z kterého není kudy ven,“ doplnila.

Petra Cetkovská je nyní na 149 místě na žebříčku WTA. Vzhledem k takovému postavení na žebříčku startuje na US Open jen díky speciální výjimce chránící takto hráče vracející se po zranění. Letos už ale zabodovala na tenisových turnajích v polské Sobotě/Rokietnici a dostala se i do finále v Olomouci.

Českou tenistku, která pochází z Prostějova, tenis stále více baví a myšlenky na konec kariéry nemá.

autor: cho
Spustit audio