Ježíškova vnoučata nadělila setkání s pejsky

27. prosinec 2019 11:35

Setkat se s pejsky, právě to si přáli klienti z domova pro seniory ve Zbůchu na Plzeňsku. Pár dnů před Vánocemi se jim toto přání splnilo díky projektu Ježíškova vnoučata.

Obyvatelé domova pro seniory Barbora ve Zbůchu na Plzeňsku milují zvířata. Zatímco kočky za nimi chodí na pravidelnou baštu, psa tam přivítají málokdy. A proto si lidé z domova přáli právě setkání s pejsky. Díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata se jim toto přání před letošními Vánocemi splnilo a do jejich domova vběhlo najednou 11 převážně vysloužilých závodních chrtů a chrtic.

Obyvatelé domova pro seniory Barbora ve Zbůchu na Plzeňsku milují zvířata. Zatímco kočky za nimi chodí na pravidelnou baštu, psa tam přivítají málokdy. A proto si lidé z domova přáli právě setkání s pejsky

„Klienti domova chtěli setkání s pejsky, tak jsem se spojila se svými přáteli a mnoho z nich se k akci ochotně přidalo,“ popsala Hana Kellermannová ze spolku Chrti v nouzi, která setkání zorganizovala. Chrtice Esterka, původně z Irska, je společenská a má lidi ráda. „Jsme rádi, že se můžeme společně potěšit,“ řekla její panička Klára.

Na jaře vyrazí společně na procházku

S pejsky se potěšila třeba paní Jana nebo paní Věra Nývltová, jejíž syn má doma fenku vlčáka, na psy je proto zvyklá. „Já mám rád všechna zvířata, je to hezký dárek, pohladit si pejsky,“ řekl další z klientů domova pan Libor Mulač.

Obyvatelé domova pro seniory Barbora ve Zbůchu na Plzeňsku milují zvířata. Zatímco kočky za nimi chodí na pravidelnou baštu, psa tam přivítají málokdy. A proto si lidé z domova přáli právě setkání s pejsky

„Podle mě se to povedlo úžasně, ani jsem to nečekala,“ uznala vrchní sestra Stanislava Mužíková, podle které se senioři díky chrtům úplně rozzářili. „Jsem ráda, že jsme mohli udělat lidem radost, většina z nich měla zvířátko doma a teď to není v domově možné,“ uzavřela Hana Kellermannová. Už teď jsou majitelé psů s klienty domova domluvení, že se setkají opět na jaře a společně vyrazí na procházku.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio