Jsem příliš mladá, abych zestárla, říká ve stejnojmenné knize stylistka a vizážistka světových hvězd Alena Klenot

Po bestselleru napsala volné pokračování plné rad a tipů, jak stárnout pomalu s názvem Cesta ke štěstí a zdraví.

Alena & Celine Dion

Tuto cestu vyznává také samotná autorka. A při psaní knih a na svých přednáškách napříč Českem vychází z osobních zkušeností. Byla totiž vizážistkou takových hvězd, jako Céline Dion, Janet Jackson, Cher, Lady Gaga a mnoha dalších. Alena Klenot žije přes třicet let v USA, procestovala však celý svět. Několik měsíců žila v Asii, na Filipínách a v Hong Kongu.

Z Archivu Aleny Klenot

Navštívila Jižní Koreu a pracovala také v Austrálii. Díky svým zkušenostem získala návod na fyzickou i duševní vitalitu a mimo jiné také přehled, co se děje s ženami všude na světě, jak o sebe pečují a jaké mají názory na stárnutí. A když se jí zeptáte, kde mají podle ní ženy nejúčinnější recept na krásu a zdraví do vysokého věku, jmenuje ihned Japonky s odkazem na jejich zdravý jídelníček, plný zeleniny, ovoce, rýže a ryb. A ve které zemi o sebe ženy absolutně nejvíc pečují? Pak uvádí na prvním místě Američanky.

Z Archivu Aleny Klenot

Alena Klenot říká: „Důležité je se o sebe starat. Nejen líčením, ale i péčí o sebe. Za týden stárnutí neovlivníte. Jeho zpomalení musí být životním stylem.“ Poslechněte si v celém rozhovoru další konkrétní rady a nahlédněte do životního příběhu Aleny Klenot.

Z Archivu Aleny Klenot
Z křestu knihy Jsem příliš mladá, abych zestárla
autor: zos
Spustit audio