Jsou připraveni zajistit nákupy lidem v karanténě. Volající ale zajímají úplně jiné věci

17. březen 2020 17:16

Sociální pracovníci v Havířově jsou připraveni pomoci lidem v karanténě. Stačí zavolat a zajedou jim pro nákup. Lidé ale zatím volají z úplně jiných důvodů. Zajímá je například, co vše ve stavu nouze můžou a nemůžou dělat. Sociální pracovnice přitom tráví čas na lince dobrovolně.

Čtěte také

„Volala nám třeba paní s dotazem, jestli může jít k zubaři s respirátorem,“ říká sociální pracovnice Kamila Valicová. Má za sebou první pohotovost na telefonní lince zajišťující nákupy lidem v karanténě. Lidé na linku volali, akorát ne kvůli jídlu.

Za předpokladu, že by člověk v karanténě zavolal, jsou sociální pracovníci připraveni okamžitě vyjet služebním autem a nákup obstarat. Lidem však dovezou jen nejnutnější potraviny, upozorňuje vedoucí sociálního odboru Bernarda Urbancová.

Čtěte také

„Máme tady celkem dvanáct sociálních pracovníků s tím, že dobrovolně máme přihlášené čtyři. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Ale ti dobrovolníci jsou opravdu velmi zkušení pracovníci,“ dodává Urbancová.

Na telefonní linku můžou lidé z Havířova volat od osmi hodin ráno do čtyř hodin odpoledne. Najdou ji na webových stránkách města.

Spustit audio

Související