Judista David Klammert: Mým snem je olympiáda v Tokiu 2020

12. červenec 2018

Davidu Klammertovi se v letošním roce daří, vybojoval už dvě medaile. Dlouhodobým cílem mistra Evropy do 23 let z roku 2015 jsou ale olympijské hry.

Letos v lednu vybojoval na Grand Prix v Tunisu bronzovou medaili a na začátku března na turnaji European Open v Praze poprvé v kariéře mezi seniory stříbrnou medaili v kategorii do 90 kilogramů.

K judu ho v dětství přivedl tatínek. „S judem jsem začal v sedmi letech v Kroměříži. Je to výborný základ pro děti, učí je orientovat se v prostoru, padat nebo zlepšuje jejich motorické dovednosti. Jsem tátovi, který mě k judu dovedl hrozně vděčný,“ hodnotí své začátky David Klammert. Od roku 2007 se připravoval pod vedením Jiřího Štěpána v Olomouci. V roce 2014 se přesunul do Prahy, kde se judu věnuje vrcholově.

David Klammert dále v roce 2015 vybojoval jako třetí český reprezentant v historii titul mistra Evropy do 23 let. Na šampionátu v Bratislavě vyhrál ve váze do 90 kilogramů. „Byl to velký mezník v mém životě, pořád jsem tomu nechtěl věřit. Člověka to potěší, ale nesmí usnout na vavřínech,“ říká nadějný český judista, který doufá, že se dostane na olympiádu v Tokiu. Už kvůli tátovi, který zemřel před třemi lety.

autor: cho
Spustit audio