Judista Lukáš Krpálek se zranil na soustředění v Hranicích. Účast na mistrovství světa je ohrožena

17. srpen 2017

Start judisty Lukáše Krpálka na mistrovství světa v Budapešti je ohrožen. Na závěrečném soustředění české reprezentace v Hranicích si poranil kotník. Má na něm teď sádru, kterou by mu měli lékaři sundat příští týden. Prognóza dalšího léčení zatím ale vzhledem k termínu šampionátu nevypadá příliš nadějně. I přes své zranění využil Lukáš Krpálek pobyt v Hranicích k autogramiádě.

Pro podpisy si přišli hlavně jeho mladí obdivovatelé. „Přijde mi skromný na to, že vyhrál olympiádu,“ říká mladý judista Petr Kolář. Olympijského vítěze z Ria obdivuje i Alan Fabík z libereckého klubu: „Líbí se mi jeho technika.“

Lukáš Krpálek měl kromě autogramiády v Hranicích také tvrdě trénovat na blížící se mistrovství světa. Jenže soustředění reprezentace začal hodně nešťastně. „Bohužel hned při prvním tréninku došlo ke zranění. Když jsem došlapoval na nohu, soupeř mi ji zrovna podmetal, takže se mi úplně vymkla. Potom jsem hned odjel do nemocnice, kde mi po rentgenu a vyšetřeních řekli, že mám přetrhané vazy,“ popisuje Lukáš Krpálek.

Začátkem příštího týdne už má být judista bez sádry. Pak ho čekají další vyšetření a rehabilitace. Pravděpodobnost, že se stačí uzdravit do světového šampionátu je ale podle něj malá. „Samozřejmě bych byl moc rád, kdyby to vyšlo a mohl bych startovat, ale bohužel je to asi zranění, které se za dva týdny neuzdraví. Uvidím, co mi řeknou doktoři, až se vrátím do Prahy,“ říká Krpálek.

Nedoléčený startovat na šampionátu nechce

Nejlepší český judista se pak rozhodne podle vlastních pocitů. V žádném případě ale nechce startovat na mistrovství světa nedoléčený: „Pokud by mě to byť jen trošičku bolelo, byla by hloupost do toho turnaje jít, protože bych si to mohl akorát zhoršit.“

Pokud vše dobře dopadne a Lukáš Krpálek se včas uzdraví, tréninkový výpadek by podle něj nebyl žádný problém. „Z tréninku úplně nevypadnu, ale spíš se o to člověk po nějakém zranění hodně bojí a na žíněnce je to potom hodně znát,“ uzavírá.

Soutěž, ve které má Lukáš Krpálek nastoupit, začíná v Budapešti 2. září.

autor: min
Spustit audio