K návštěvě Olomouckého kraje bude nově lákat Tour arena

25. duben 2011

Olomoucký kraj bude lákat turisty z Česka, Polska a Slovenska k návštěvě regionu nově Tour arenou. Nahradí dosavadní populární infobus. Zájemci budou moci projít prezentačním stanem, kde najdou tištěné průvodce a další propagační materiály.

Podle Ivana Marka z pořádající agentury může střední Morava nabídnout dovolenou příznivcům cyklistiky, turistiky i zimních sportů. "V Jeseníkách je 10 sedačkových lanovek, úžasná záležitost. Teď je k tomu i ta nabídka letní. Například vyvezete se s kolem do nadmořské výšky 1 300 metrů anebo můžete zavítat do Rychlebských hor na bikerské tratě. V nížině můžeme doporučit mimo jiné cyklostezku Bečva. Čili všechno se to propojuje a potom to vytváří synergický efekt, že Olomoucký kraj - nejlepší dovolená v Česku." podotkl Marek.

Prostřednictvím Tour areny se bude Olomoucký kraj prezentovat jako turistický cíl až do roku 2013. Svou nabídku představí také na tuzemských a zahraničních veletrzích cestovního ruchu a prostřednictvím nových materiálů. Podle Aleny Křetínské z olomouckého hejtmanství jich krajský úřad vytiskne více než 600 tisíc kusů, a to i v cizojazyčných mutacích. Některé si mohou zájemci prohlédnout už teď na jaře. Jde o katalog pro rodiny s dětmi a katalog ubytování. "V druhé polovině roku má vyjít jak turistický průvodce v češtině, němčině či angličtině, tak zimní katalog. Materiály budou k dispozici v informačních centrech Olomouckého kraje, v obdobných zařízeních v Polsku, v ubytovacích objektech a budou k mání také v recepcích zdejších lázní, kde je nezanedbatelná klientela, která do regionu přijíždí," uvedla Křetínská.

Projekt na podporu cestovního ruchu v Olomouckém kraji přijde na 23 milionů korun. Zhruba 19 a půl milionu na něj hejtmanství poskytne evropský Regionální operační program. Zbylých 3 a půl milionu korun uhradí krajský úřad z vlastních zdrojů.

autor: sra
Spustit audio