K tradiční lázeňské léčbě v Karlových Varech stále častěji přibývají i wellness a relaxační pobyty

12. srpen 2020

Lázeňská léčba se v Karlových Varech rozvíjí již od 14. století. Jejím základem jsou po celou dobu léčivé minerální prameny. V posledních desetiletích je ale zájem i o kratší relaxační pobyty. Komfort lázeňských hotelů a péči odborného zdravotnického personálu využívají lidé i bez lékařského předpisu. Tyto krátkodobé pobyty obvykle trvají 2 až 14 dní a jsou určeny široké veřejnosti a všem věkovým kategoriím.

Jedním z poskytovatelů komplexní lázeňské péče i široké nabídky wellness pobytů je společnost Bohemia-lázně a.s., která v Karlových Varech provozuje tři lázeňské hotely. Všechny leží v těsné blízkosti lázeňského centra a hosté se tak za pár minut dostanou na vyhlášené karlovarské kolonády.

„Specializujeme se hlavně na onemocnění zažívacího traktu, dále jsou to onemocnění metabolická a potom jsou to onemocnění pohybového systému,“ říká primářka a vedoucí lékařka sanatoria Kriváň Věra Chlupová. Kromě tradičních procedur jako je pitná kúra a koupele se zde využívají i další méně známé terapie, jako galvanická lázeň, floating, haslauer nebo kryoterapie.

V těsné blízkosti hotelů Bohemia-lázní se nachází významné karlovarské památky, včetně Sadové a Mlýnské kolonády. K vycházkách lákají i blízké Dvořákovy sady nebo stezky v lázeňských lesích.

Spustit audio