Kalendář Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc na následující týdny a měsíce

11. duben 2024, aktualizováno

Pravidelně pro vás připravujeme koncerty v našem Velkém studiu. Na koho se můžete v nejbližších měsících těšit? 

MOŘE DNÍ

středa 24. dubna 2024 od 20 hodin 

Moře dní byl původně jen studiový projekt. Vymyslel si ho Marcyn Hampel, který u nás kdysi vystoupil s kapelou Places, s Lukášem Lukášem, který je zvukařem skupiny Buty. Po natočení pozoruhodného debutového alba se rozhodli dát písničkám i koncertní podobu, se kterou se představí v našem Velkém studiu. Jak asi může znít setkání Cure s Buty a Dežem Ursinym?

Bližší informace k jednotlivým koncertům budeme zvěřejňovat s blížícím se termínem konání. Koncerty se budou konat ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc na Horním náměstí 21, vstupenky v ceně 50 korun si budete moci zakoupit na recepci naší nové budovy na adrese Pavelčákova 19. Všechny koncerty budete moci sledovat rovněž prostřednictvím živého přenosu na YouTube kanále Koncerty Českého rozhlasu.

ALFASRNEC

středa 15. května 2024 od 20 hodin 

Trio Alfasrnec se dalo dohromady před osmi lety a přestože chtěli všichni pánové hrát na akustické kytary, nakonec jednoho přemluvili k zapojení basy. Nově se v posledních měsících začalo do nástrojového obsazení vkrádat i banjo, je tedy rozhodně na co se těšit. Na koncertní vystoupení zní doposud odevšad chvála, ostatně stejně jako na jejich předloňské CD. Biatlonu zdar!

IVY Z.

středa 29. května 2024 od 20 hodin 

Lenka Zbořilová, dlouholetá zpěvačka jedné z nejzajímavějších skupin u nás Billow, už nějaký rok vystupuje také sólo pod pseudonymem Ivy Z. Vše odstartovalo v době covidu rozhodnutí vypustit do světa každý týden v určený čas jednu písničku, které pak vyšly na MC „Under A Red Moon“. Od té doby přibyla další a také nově vinyl. Více na pozoruhodné one-woman-show.

LADA ŠIMÍČKOVÁ A IVO CICVÁREK

středa 12. června 2024 od 20 hodin

Tohle původně písničkářské duo se dalo dohromady už před 17 lety, takže už byl docela čas dát dohromady třetí album. Mělo by být hotové ještě před koncertem u nás, a tak možná bude i křest. S ústřední dvojicí v poslední době hraje také rytmika ve složení Jiří Bařina a Přemek Březovič, občas se připojí saxofonista Jan Vašina. Prověřená klasika a nové písně po 7 letech, je na co se těšit.

RADOSTA

středa 16. října 2024 od 20 hodin

V rámci festivalu Prix Bohemia Radio u nás vystoupí skupina, která se do značné míry inspirovala – jak název napovídá – filmem Kulový blesk. V loňském roce jim vyšlo album „Dvanáctisměna“ s použitím celé řady dnes už kultovních hlášek. Pětičlenná sestava svou tvorbu, která je mixem nejrůznějších stylů, přijede představit na jubilejní 40. ročník festivalu rozhlasové tvorby.

TAK CO?!

středa 27. listopadu 2024 od 20 hodin

Olomoucká skupina už u nás měla vystoupit v době vydání debutového alba, ale covidové a další problémy zhatily hned několik termínů. Teď to ale vypadá, že soubor drží pohromadě a na podzim by mohly být hotové i nějaké nové skladby. Zda celé druhé album, to můžeme jen tipovat, nicméně vystoupení Tak co?! u nás má svůj další pevný termín a věříme, že tentokrát to vyjde.

Koncerty, které se v roce 2024 už uskutečnily ↓

KACZI

středa 10. dubna 2024

Frýdeckomístecká rodačka Kateřina Kouláková se v rámci rozhlasové tour ke své nové desce Kněhyně zastaví také v našem Velkém studiu. Písničky z novinky mohou mít pro někoho docela široký záběr, od častého využití smyčců až po současný rádiový hit Chtěla bych být. To vše zastřešeno výbornými texty a místy až šansonovým podáním Kaczi.

HANDL BLUEGRASS BAND

středa 13. března 2024

Pětičlenný soubor z Jablonce nad Nisou se za 17 let na scéně stal jednou z ověřených stálic žánru. Z původní sestavy vydrželi houslista a mandolinista Jaromír Janda a také zpěvačka a kontrabasistka Lenka Krausová, nejnovější tváří je mladičký bandžista Vojtěch Šlajs. Handl Bluegrass Band má na svém kontě celou řadu domácích i zahraničních ocenění, na nové album ale fanoušci čekají už 8 let.

NĚCO NĚCO

středa 28. února

Pod názvem něco něco se ukrývá partnerské duo Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, kteří svým jedinečným způsobem navazují na to nejlepší z pop rockové scény 80. let, navíc s českými texty. V závěru loňského roku vypustili do světa už své třetí album, které se – to neuhodnete – jmenuje Třetí. Nejen tuhle desku k nám přijeli živě představit s podporou bubeníka Václava Švestky.

MARIE TILŠAROVÁ & KDO JSME MY

středa 14. února 2024

Přestože Marie Tilšarová není na scéně dlouho, už si stačila připsat přízvisko Tomáš Klus v sukni a natočit dvě desky. O její hudbě se říká, že léčí. Sama se našla ve stylovém označení Ezopop, protože se pohybuje na pomezí folku a popu s tím, že texty jsou často tzv. Ezo. Loni natolik okouzlila na Portě, že si s kapelou odvezli hlavní cenu. Teď jsme je zažili na vlastní uši.

JUMPER CABLES

středa 10. ledna

Jumper Cables vznikly v roce 2012 a o tři roky později natočili zatím jediné album Miner´s Daughter v sestavě, o které John Lawless trefně napsal „four veteran grassers from Czech republic“. V mezičase se objevilo pěti písničkové EP s převzatými skladbami a je třeba říct, že kapela v nich dokázala překvapit a navíc jí až neuvěřitelně sluší. Jejich koncert byla jízda.

Spustit audio