Kam o víkendu za zábavou a sportem? Máme pro vás několik tipů

9. červenec 2021

Pokud strávíte tento víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, co podniknete, zůstaňte s námi. Máme pro vás několik tipů.

Olomoucko

Naše první pozvánka je určená především milovníkům piva a muziky. Na své si přijdou v pátek a sobotu na sokolském stadionu v Šumvaldu na Slavnostech piva. Dnešní program začíná v 17 hodin, v sobotu ve dvě hodiny po poledni. Na přehlídce vystoupí mimo jiné kapely Alkehol, Perseus a Ježkovci. 

Na netradiční podvečerní prohlídky se můžete v sobotu vypravit na hrad Šternberk. Na procházce po památce vás budou doprovázet průvodci v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřený na historickou módu, stolování a život na hradech a zámcích v dobách minulých. Součástí všech prohlídek, které se uskuteční v 17, 18, 19 a 20 hodin, bude i hudební vystoupení v hradní kapli.

Olomoucké Smetanovy sady ožijí v neděli dalším promenádním koncertem. V altánu u fontány tentokrát vystoupí skupina Brass ToOLS. Začátek je ve čtyři hodiny odpoledne. 

Přerovsko

Areál požární zbrojnice za kioskem v Teplicích nad Bečvou provoní v sobotu guláše. Konat se tam bude soutěž ve vaření tohoto tradičního jídla s názvem Zbrašovský gulášfest. Do práce se kuchaři pustí v 10 hodin dopoledne, ochutnávky organizátoři plánují od 16 hodin. O dvě hodiny později v areálu vystoupí country kapela Vocode. 

Za nejkrásnějším ptákem Evropy. To je název sobotní exkurze za vlhami pestrými, kterou pořádají ornitologové přerovského Muzea Komenského. Sraz účastníků je už v sedm hodin ráno u památníku na Čekyňském kopci. 

Vypij pivo, uběhni kolo. A to celé čtyřikrát. Stadion sportovního klubu v Hranicích bude v sobotu hostit závod s názvem Pivní míle. Soutěž je určená jednotlivcům i štafetám. Prezentace účastníků je od 14:45 do 15:45. 

Prostějovsko

Prostějovské Bistro u Abrahámka v pátek odpoledne nabídne loutkoherce divadla Pronitka. V 16 hodin odehrají dětem pohádkové představení Honza hádanek král

Především majitelům historických vozů Škoda bude v sobotu patřit kemp Žralok v Plumlově. Konat se tam bude Hanácké Škoda sraz. Příjezd účastníků je naplánovaný od osmi hodin ráno. Od půl druhé odpoledne je na programu soutěžní slalom, od 17 hodin spanilá jízda v centru Prostějova. 

Následující pozvánka je určená především příznivcům rockové hudby. Vypravit se můžou na sobotní první ročník festivalu rockových amatérských kapel, který bude hostit nádvoří prostějovského zámku. Začátek je ve dvě hodiny odpoledne. 

Šumpersko

Pavlinin dvůr v Šumperku ožije už dnes večer festivalem Šumperské pomněnky. Přehlídka folkové, bluegrassové a country muziky se vzpomínkou na hudebníka a skladatele Milana Žourka začíná v 19 hodin. Na programu jsou koncerty kapel Alibaba, Vohuba nebo Micash. 

Centrum Velkých Losin bude v neděli od tří hodin odpoledne hostit další promenádní koncert. Pokud dorazíte, uslyšíte naživo skupinu Holátka. 

Vystoupením skupin A.M.Úlet a Folklorica pokračuje v neděli program festivalu Mohelnické kulturní léto. Začátek akce, která bude na Kostelním náměstí, je v 16 hodin. 

Jesenicko

Tato pozvánka je určená velkým i malým příznivcům cyklistiky. Zúčastnit se můžou sobotní čas-OFF-vky na Šerák. Start závodu je u penzionu U Julka v Domašově, místní části Bělé pod Pradědem. Pro nejmenší závodníky, kteří vyrazí na trať v deset hodin dopoledne, organizátoři připraví v okolí penzionu okruhy dlouhé 100 metrů až tři kilometry. Hlavní jedenáctikilometrový závod s cílem u chaty Jiřího na Šeráku začíná ve 12 hodin. 

Nad výletem do Jeseníku by neměli v sobotu váhat všichni příznivci skateboardingu. Tamní zmodernizovaný skatepark bude hostit první závody. Kvalifikační jízdy organizátoři plánují od 11 hodin dopoledne. Součástí celodenní akce budou i vystoupení kapel. 

Jesenické Priessnitzovy léčebné lázně pořádají v sobotu od dvou hodin odpoledne akci s názvem Dny her v háji víly Ozdravy. Určená je dětem, na které bude čekat například lesní putování s plněním nejrůznějších úkolů. Na závěr akce v 18 hodin organizátoři připraví společné opékání špekáčků. 

Spustit audio

Související