Karin Babinská: Psaní blogu mě zcela pohltilo

Rozhovor s Karin Babinskou jsem si přála natočit, protože mě oslovuje její blog, kde píše o své lásce ke zpěvákovi skupiny Kryštof Richardu Krajčovi, o sobě, o svých dětech i o práci. Píše tak, že máte pocit, že jste součástí její rodiny.

„Vždycky píšu o tom, co se stalo. Každý, kdo blog čte, ví, co se u nás děje. Když se pak potkám s kamarády, tak nemám o čem povídat, protože z blogu ví, jak se mám. Richard se mou otevřeností baví, dokonce to byl on, kdo mi navrhl, ať píšu. Má otevřenost je taková, že co bych řekla komukoli, koho potkám, tak to napíšu a co bych neřekla ani své kamarádce, to nenapíšu. A to je pro mě měřítko, co můžu a nemůžu pustit ven," říká.

Karin Babinská se režijně podepsala pod dva celovečerní filmy Pusinky a Křídla vánoc a chystá natočit další snímek s názvem Za sny. „Scénář je sice dávno hotový, ale protože jde o velmi náročný projekt s natáčením v zahraničí, musíme sehnat hodně peněz. A na tom nám to zatím trošičku vázne, protože sehnat dobrou evropskou koprodukci je náročné. V současné době čekáme, jak dopadnou granty. Pokud dobře, měli bychom na podzim začít točit. V hlavních rolích by se měli představit Hanka Vágnerová a Richard Krajčo," prozradila Karin Babinská.

Je jako režisérka přísná?

„Ani ne tak přísná jako puntičkářská. Chci mít všechno tak, jak jsem si předtím vymyslela. Mám tak precizní přípravu, že si ji na place jen naplňuju. A když to tak není, tak na tom trvám a tím můžu být pro někoho nesnesitelná. Vím ale, že kdyby to nebylo podle mých představ, byla bych zklamaná. Naopak u filmu Za sny jsem si říkala, že bych si tu domácí přípravu udělala malinko obecnější, abych se na place mohla bavit a být otevřená novým věcem," přiznala režisérka.

Česká režisérka potřebuje ke své práci klid. „Když píšu nebo tvořím, potřebuji absolutně ticho a to u nás doma není většinou možné. Richardovi totiž neustále zvoní telefony, diskutuje nebo mluví nahlas a to mi při práci nevyhovuje. Richard mi proto při přestavbě garáže, postavil pracovnu s výhledem do zahrady a já jsem si sem postupně nanosila všechny věci, které mám ráda," doplňuje.

Karin Babinská je také velkou filmovou fanynkou. „Já se na filmy dívám pořád. Pokud máme s Richardem čas, vyrazíme do kina. Klidně i na dvě nebo tři projekce za den. Sledujeme také dobré televizní seriály, protože je zajímavé, kam se ta filmařina posouvá. Mám pocit, že lidé touží mnohem více po epickém vyprávění, po detailním rozpracování příběhu a že ten trend dobře udělaných seriálů jde stále nahoru," dodává.

V rozhovoru si také můžete poslechnout, jaký vztah má Karin Babinská k alternativním metodám, jak si můžeme splnit své sny a zda uvažuje o napsání knihy.

autor: cho
Spustit audio