Kastelán napadl nadřízeného a dostal výpověď

24. září 2010

ŠTERNBERK - Dvouměsíční výpovědní lhůta vyprší koncem února kastelánovi na hradě Šternberku Zdeňku Bočkovi. Boček se na hrad vrátil v listopadu loňského roku po vyhraném pracovně právním sporu. Podle Pavla Konečného, pověřeného řízením odborného územního pracoviště Národního památkového ústavu v Olomouci, kastelán po svém opětovném nástupu nesplnil některé z nařízených pracovních úkolů.

"Během poměrně krátké doby se dopustil hned několika porušení pracovní kázně, z nichž potom nejzávažnější bylo to poslední - napadení přímého nadřízeného. Na základě tohoto vývoje byla panu Bočkovi dána výpověď z pracovního poměru v mezích Zákoníku práce," vysvětlil Konečný.

Jak potvrdila olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová, případem napadení nadřízeného pracovníka kastelánem Zdeňkem Bočkem se policie zatím zabývá. "Případ šetříme pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Šetření zatím nebylo dokončeno. Předpokládáme, že by se tak mohlo stát během příštího týdne," upřesnila informace Dolejšová.

autor: bzz
Spustit audio