Každý den startuju brzkou procházkou v lese, prozrazuje Tomáš Klus

9. červenec 2018

Když zrovna nekoncertuje, volnou chvilku rád stráví v lese. Ať už sám, nebo s celou rodinou tam nabírá novou energii do života. Písničkář a herec Tomáš Klus to pověděl v rozhovoru pro Český rozhlas Liberec.

„Mám se výborně, protože léto trávím především v přírodě,“ prozrazuje zpěvák a vysvětluje: „Když nejsme na koncertech, tak beru rodinu do lesa.“ Tomáš Klus se s manželkou a dětmi přestěhoval za Prahu, aby byl přírodě co nejblíž. I ta mu totiž zjevně – jak se říká – dobíjí baterky. „Každý den startuju brzkou procházkou v lese a je to fantastický, to už vám pak ani nevadí to ranní vstávání,“ popisuje.

Ježíškova vnoučata: Tomáš Klus zazpívá seniorům v Semilech

03725827.jpeg

Senioři v Sociálních službách Semily dnes 20. 12. mezi sebou přivítají zpěváka Tomáše Kluse, který se stane Ježíškovým vnoučetem.

Už tento čtvrtek 12. července si lidé můžou užít koncert Tomáše Kluse – v Českém ráji na Sedmihorském létě. „Nejraději na těch koncertech mám to, že nikdy nemůžu říct nikomu dopředu, na co se může těšit,“ říká s úsměvem písničkář a pokračuje: „Vždycky se snažíme to postavit na tom, jaké složení lidí a nálad se dostaví. Jaké to bude, záleží na nás všech, co se tam sejdeme.“

Nová deska? Už v září

Momentálně Tomáše zaměstnává nejenom letní koncertování, ale i práce na vydání nové desky. Ta by měla vyjít v září a ponese název Spolu.

Na otázku, jaký vztah má zpěvák k Libereckému kraji, odpověděl: „Měl jsem tam vztah, ale to už je jen vzpomínka.“ Kraj pod Ještědem má prý rád. „Jezdil jsem tam do takové vesničky, pod Ještědem jsme dokonce točili klip k písničce Navěky.“

Tomáš Klus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.