Když se českým divákům něco nelíbí, dají vám to sežrat, říká herečka Anastázie Chocholatá

30. leden 2022

Jako jednadvacetiletá má za sebou herečka Anastázie Chocholatá neuvěřitelně bohatou kariéru. Mohli jsme ji vidět v roli Majdy Sovové ze seriálu Vyprávěj, sestřičky Evy z Modrého kódu nebo jako Aninku v pohádce Zakleté Pírko. Od roku 2021 ji znají diváci i v zahraničí, a to díky britskému seriálu Srdce z ledu (Zero Chill).

Anastázie Chocholatá se k herectví dostala už v dětství, kdy od šesti let hrála v reklamách. První větší role pak přišla v seriálu Vyprávěj.

Anastázie podle svých slov od malička herecky vzhlíží k Ivě Janžurové. Jednotlivé scény z jejích filmů si se sestřenicí přehrávala doma a je stále jejím věrným fanouškem. „Moc ji obdivuji. Jednou jsem se s ní i potkala na place a byla jsem z toho vykulená. Vůbec jsem na ni asi nepromluvila. Ale byla moc milá a pomohla mi se trochu otrkat, bylo to moc fajn,“ vzpomínala Anastázie na jejich společné hraní v seriálu Ohnivý kuře.

Vlastní fanoušky si začala poprvé uvědomovat při svém působení v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. V té době ještě neměla profil na sociální sítí Instagram. Na něm zažila boom po svém nastoupení do seriálu Modrý kód a v současnosti má více než 22 tisíc sledujících. Na této sociální sítí ji kontaktuje většina fanoušků z její generace. Když ji kontaktují, mají zpravidla zájem o podpisovou kartičku či zajímavosti z prostředí herectví. Na většinu zpráv se snaží reagovat. „Stalo se mi, že jsem dostala i pár dopisů od daleko starších generací, což bylo hezké,“ dodává Anastázie.

Fanouškovskou základnu má díky svému působení v seriálu Srdce z ledu nejen v Česku. Zprávy ji chodí z celého světa, například i z Brazílie, kde měl tento seriál velký úspěch. To jí dalo možnost srovnávat. „Nedostala jsem ani jednu negativní reakci, což mi přišlo skoro až podezřelé. Možná lidi, kterým se to nelíbí, se neobtěžují psát třeba jako u nás. Čeští diváci vám to dají sežrat,“ prozrazuje mladá herečka.

Jak probíhají castingy do seriálů a filmů? Šla někdy s fanouškem na rande? A jaký je rozdíl mezi jejími fanoušky a fanoušky jejího přítele, fotbalisty Matouše Trmala? Na otázky Jožky Kubáníka odpovídá herečka Anastázie Chocholatá.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související