Kohouti i bez olympioniků sahali po třech bodech. Nakonec proti Českým Budějovicím brali jen jeden

Hokejisté Olomouce neudrželi dvoubrankové vedení a nakonec brali v extralize bod. Českým Budějovicím podlehli 3:4 v prodloužení

Olomoucký trenér Zdeněk Moták přesto svůj tým pochválil za bojovný výkon. Litoval ale zbytečných chyb. „Hráli poměrně slušný hokej, při kterém jsme otočili na 3:1. Bohužel jsme tam udělali pár individuálních chyb, kdy jsme špatně přebrali hráče. Za to jsme byli potréstáni. Vážíme si ale každého bodu,“ hodnotil Moták.

Jeden z olomouckých gólů dával i Rostislav Olesz, který odehrál své nejspší nejlepší utkání v zápase. Mrzelo ho, že nepřidal druhou trefu v prodloužení. „Mrzí to, zvlášť v této fázi sezony, a když chybí David a Braňo. Nejsme schopni dávat tolik gólů, a potom kvůli tomu nemáme body,“ nechal se slyšet Olesz.

Třinec je jako Real Madrid. Kdo by mu to nepřál, říká Olesz

Řeč padla taky na téma Zdeněk Moták a Oceláři Třinec. Právě tam by měl podle zatím neoficiálních informací olomoucký kouč po sezoně zamířit, a nahradit tak odstupivšího Václava Varaďu. Zatímco sám Moták nechtěl nic komentovat, Olesz reálný základ těchto spekulací podpořil. 

„V cizině je běžné, že se podpisy zveřejňují už v sezoně. Když to vztáhnu na fotbal, Třinec je český Real Madrid. Kdo mu to nepřeje, ten mu to závidí,“ glosoval Olesz.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio