Kojetín se od základu změní. Budoucí průmyslová zóna nabídne až 2000 pracovních míst

17. červen 2021

Do konce příštího roku by mělo v Kojetíně na Přerovsku začít fungovat nové robotické centrum pro online nákupy. Na okraji města ho začal stavět soukromý investor. Náklady projektu jeho zástupci odhadují na více než tři miliardy korun. Počet zaměstnanců budoucího centra až na dva tisíce.

Budoucí průmyslová zóna v areálu bývalého cukrovaru v Kojetíně

Pozemek budoucí průmyslové zóny je obehnaný vysokým plotem. Za ním pracují bagry a těžká mechanizace. Průmyslová zóna vzniká v místě areálu bývalého cukrovaru. Ve městě fungoval desítky let, teď tu po něm zbylo jen několik kališť. „Provádí se sanace stávající zeminy. V místě kališť pochopitelně existovala nějaká ekologická zátěž, která tímto zmizí,“ ukazuje nezávislý starosta Leoš Ptáček.

Budoucí průmyslová zóna v areálu bývalého cukrovaru v Kojetíně

Celkem dvacetihektarový pozemek leží na okraji Kojetína nedaleko od dálnice. Pro investora je to strategická poloha. „ V současné chvíli má projekt všechna potřebná povolení k právě probíhajícím pracím. Projekt bude mít hodnotu přesahující tři miliardy korun a v maximálním provozu by mohl nabídnout až dva tisíce pracovních míst,“ potvrzuje mi mluvčí investora Jakub Splavec.

Pro město i místní podnikatele je to skvělá zpráva. „Kolem Kojetína se začíná točit velká spousta soukromých investorů. Jednak jsou to obchodní řetězce, bytová výstavba. Čili je naprosto evidentní, že Kojetín se od základu změní,“ reaguje starosta Ptáček.

Výstavbu celého areálu chce investor dokončit v závěru příštího roku.

autor: kra
Spustit audio