Konec sezony i dosavadního loga. Hokejisté Prostějova budou mít nové, zapojí se i fanoušci

28. březen 2022

Po vysoké nedělní porážce 2:8 na ledě Vsetína prostějovským hokejistům definitivně skončila sezona. Semifinále play-off Chance ligy prohráli 1:4 na zápasy. Jak klub v pondělí oznámil, bylo to naposledy, co hráči Prostějova měli na dresu současné logo.

„Když něco končí, něco nového začíná. Vzhledem k tomu, že náš klub nemůže do budoucna používat současné logo, od nacházející sezony Chance ligy bude používat zcela nové! Se stávajícím jestřábem se tak po 18 letech budeme loučit,“ píše se ve zprávě na klubovém webu týmu LHK Jestřábi Prostějov.

Marketingový manažer Michal Mareš pro Český rozhlas přiblížil důvody, proč ke změně dojde. „Vypršela nám licence na používání současného loga,“ uvedl Mareš. Ochranná známka na současné logo patří dle údajů Úřadu průmyslového vlastnictví Radku Mudrlovi. „Změna by v budoucnu každopádně byla nevyhnutelná, a to z toho důvodu, že chceme jít modernější cestou,“ doplnil Mareš.

Název klubu zůstane pořád stejný. Jak bude vypadat logo záleží dost i na fanoušcích, kteří mohou klubu do 15. dubna své nápady posílat. Jisté ovšem je, že vizuální identita klubu se úplně nezmění.  

„Zůstane jestřáb i barvy červená, černá a zlatá, možná do toho zakomponujeme i bílou. Samozřejmě bude i nový a jednotný písemný font,“ zmínil Mareš.

autoři: David Nekvinda , dja
Spustit audio