Konická radnice pořídí speciální kamerový systém. Pomůže proti zlodějům

11. květen 2015

Posvítit na zloděje si chce konická radnice. Speciální kamery, které zaznamenávají SPZ aut, by chtěla umístit na dvě místa ve městě. Podobný systém už některé obce na Konicku využívají.

„Při těch nehodách, nebo když se něco stane, tak je to určitě dobrá věc, že se ten viník identifikuje, ale není to úplně příjemné, když vás ta kamera vidí na každém kroku, kam se hnete,“ říká například Markéta Zahradníčková z Konice.

Podle starosty Konice Františka Nováka ze sdružení Starostové a nezávislí chce město umístit dvě kamery na průtahu městem. Měly by policii pomoci chytit například zloděje: „Čím dál víc se tady začínají objevovat trestné činnosti takových těch nájezdních delikventů. Když se tady něco takového semele, bude možnost zjistit, jestli se tady nějaké auto pohybovalo nebo ne. Takže to by mělo pomoci,“ říká Novák s tím, že zastupitelstvem záměr už prošel.

Kamerový systém přímo na míru vyrábí firma z nedalekého Pěnčína. Podle jejího majitele Milana Špačka jej policie využívá často. „Můžu uvést případ, který se stal v Pěnčíně, kdy mladík, který jel zřejmě z diskotéky, uviděl zaparkované nákladní vozidlo. Kousek dál zastavil a šel si vzít navigaci. Byl vyplašen a ujížděl, nicméně zaznamenán byl a celkem rychle bylo zjištěno, že byl odněkud z Bouzovska,“ říká Špaček.

autor: tas
Spustit audio