Konrádova nula a šestá domácí výhra v řadě! Mora i další reprezentační pauzu stráví na třetím místě

12. prosinec 2022 10:42

Hokejisté Olomouce drží třetí příčku v extralize. Mladou Boleslav porazili 2:0 a vyhráli tak na domácím ledě pošesté za sebou. Ústřední postavou v olomouckém dresu byl brankář Branislav Konrád, který udržel potřetí v sezóně čisté konto.

„Braňo se uzdravil a zase se do toho dostal. Jsme rádi, že nyní máme dva vyrovnané gólmany a je super, že tu nulu udržel, protože tam měl hodně těžkých zákroků. Poradil si výborně,“ potvrdil spokojenost s výkonem olomouckého brankáře trenér Jan Tomajko.

Branislav Konrád před svým návratem v zápase proti Plzni (9. 12.) chytal naposledy 21. 10. doma proti Litvínovu.

Pro Branislava Konráda nebyl zápas vůbec jednoduchý. „Cítím se docela unaveně. Bylo tam toho hodně. Jsem hlavně rád, že jsme to po zápasech s Litvínovem a Plzní zvládli za tři body,“ hodnotil Konrád, který lapil všech 37 střel MLadé Boleslavi.

Na návrat na led se slovenský gólman těšil. Chytal už v pátek v Plzni, teď se poprvé po dlouhé době představil i domácím fanouškům. „Bylo v podstatě dané, kdy se vrátím, ale kvůli tomu, že jsem onemocněl, se to o týden posunulo. O to byl ten návrat těžší, protože jsem šel zase od nuly. Tak to ale někdy bývá,“ pokrčil rameny s úsměvem Konrád.

„Braňo se uzdravil a zase se do toho dostal. Jsme rádi, že nyní máme dva vyrovnané gólmany.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Mezi nejlepší brankáře extraligy se v posledních týdnech prosadil i druhý olomoucký brankář Jan Lukáš. Podle Konráda se oba navzájem podporují. „Když půjde do brány Honza, budu ho podporovat. On zase podporuje mě. Zdravá konkurence je vždycky dobrá. Každý brankář chce jít do brány, to je jasné. Ale ta je jen jedna a je na trenérech, jak se rozhodnou,“ konstatoval Konrád.

Česká extraliga teď bude mít reprezentační přestávku. Další zápas tak olomoučtí hokejisté sehrají až příští úterý 20. prosince doma se Spartou Praha.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio