Konrádův návrat se blíží, Mora se proto rozloučila s brankářem Sedláčkem

2. prosinec 2022 09:50

Po měsíční výpomoci hokejistům Olomouc 32letý brankář Jakub Sedláček na Hané končí. Vedení třetího celku extraligy totiž očekává návrat uzdraveného Branislava Konráda.

Bylo jasné, že jakmile se gólmanská jednička Branislav Konrád dá zdravotně do kupy, bude muset vedení olomouckého celku brankářskou otázku řešit. A vyřešilo ji dle očekávání. Se Sedláčkem, který v Olomouci vypomáhal i v minulém ročníku, se po měsíčním hostování na další spolupráci nedohodlo. 

Přitom mistr extraligy se Zlínem z roku 2014 doufal, že by u kohoutů mohl najít stálé místo. „Vím, jaká je v Olomouci dvojice a že to tady tak funguje už dlouho. Loni jsme se nedohodli, třeba se dohodneme letos. Bude záležet spíše na Olomouci. Mně už se nechce moc pendlovat,“ říkal Sedláček na začátku listopadu.

Jenže znovu bude muset hledat nové angažmá. „Jsme Kubovi velice vděční za to, že nám po roce znovu pomohl v nelehké situaci. Vzhledem k blížícímu se uzdravení Braňa Konráda však v tuto chvíli jeho působení v našem týmu končí. Kubovi děkujeme a přejeme hodně štěstí v další kariéře,“ komentoval na facebookovém profilu HC Olomouc situaci v brankovišti trenér gólmanů Mory Martin Prusek.

Čtěte také

Za kohouty si Sedláček možná ani nezachytal tolik, jak by sám chtěl. Nastoupil do čtyř zápasů, v nichž měl úspěšnost zákroků 87,18 % a průměr inkasované branky na utkání 3,24. Zbytek odchytal vynikající Jan Lukáš, který se skvěle chopil šance, a možná i Konrád bude mít co dělat, aby ho jeho kolega do kasy pustil. Lukáš už dva zápasy za sebou nedostal (ve hře) gól.

Další střetnutí hraje Mora už tento pátek od 18 hodin. Na svém ledě přivítá mistra z posledních tří sezony –⁠ Oceláře Třinec. Na jejich lavičce bude stát Zdeněk Moták, který předtím Hanáky pět let trénoval. 

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio