Krajský soud v Olomouci potvrdil podmíněný trest pro bývalého přerovského politika Marka Dostála

28. březen 2023 22:32

Případ bývalého přerovského politika Marka Dostála nejspíš znovu zamíří k Nevyššímu soudu. Obrátit se na něj chce Dostál, kterému v úterý krajský soud v Olomouci potvrdil podmíněný trest za sexuální nátlak na jeho bývalou zaměstnankyni. Stejný verdikt si Dostál vyslechl už dřív u okresního soudu v Přerově. Někdejší radní s rozhodnutím nesouhlasí a chce podat dovolání.

„Návrhy obžalovaného na doplnění dokazování se zamítají,“ smetl argumenty obhajoby k podanému odvolání předseda senátu olomouckého krajského soudu Jaroslav Hudeček. 

Jeho kolegyně Michaela Burešová pak potvrdila, že podle jejich rozhodnutí Okresní soud v Přerově rozhodl správně. „Soud se podrobným způsobem vypořádal s důkazy svědčícími ve prospěch i neprospěch pana obžalovaného, podrobným způsobem je zhodnotil a dospěl ke správným závěrům,“ uvedla Burešová.

Obžalovaný Marek Dostál s rozhodnutím soudu nesouhlasí a poté, co vyšel ze soudní síně, potvrdil, že proti němu podá dovolání k Nejvyššímu soudu. „Protože to nemá žádnou logiku. Prostě ten příběh je smyšlený,“ myslí si Dostál.

Rozsudek je pravomocný.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související