Králíky i holuby vystavovali chovatelé v Kožušanech. Dalov se o víkendu promění v Divoký západ

22. srpen 2018
Kraj na dlani

Na chovatelskou výstavu se vydáme do Kožušan-Tážal, v Býškovicích nahlédneme do rozpálené kovárny a pak se zchladíme pivem z Velkým Losin.

O víkendu budila zájem nejen chovatelů výstava drobného zvířectva v Kožušanech na Olomoucku. Návštěvníci mohli vidět králíky, drůbež, holuby i sele. Výstavou provedl Aleše Spurného předseda tamní základní organizace Českého svazu chovatelů Zdeněk Sekanina.

Králík na chovatelské výstavě v Kožušanech-Tážalech

V kovárně na okraji Býškovic na Přerovsku bývá teplo po celý rok. Line se z rozpálené výhně. V tropických dnech nic příjemného, říká kovářský mistr Dušan Zábranský. Prozradil nám, že denně teď vypije osm litrů vody. Jana Zemková se ho zeptala i na to, jak kovářské řemeslo provozované na venkově prosperuje.

V horkých letních dnech snad nikdo nepohrdne dobrým vychlazeným pivem. Jak se v letních měsících daří malým pivovarům, to nám přiblíží zakladatel pivovaru Zlosin ve Velkých Losinách Roman Žilka. S mikrofonem se za ním vydal Mirek Kobza.

Konec léta patří v Dalově, místní části Šternberka, velké westernové akci. Tentokrát se bude konat na hřišti v sobotu od 14 hodin. Na den plný zábavy nás pozve Hana Lišková ze spolku Dalov pro život.

autoři: Aleš Spurný , Jana Zemková , Miroslav Kobza , Petra Ševců , Pavel Juráš , mid
Spustit audio