Královna popu - Céline Dion

8. duben 2020

Říká se jí Queen Céline – královna Céline, vlastním jménem Céline Dion. Její výrazně dramatický styl zpěvu je postaven na jemných baladách. Svým něžným hlasem zasáhla srdce celého světa. Zasloužil se o to jediný muž, její manažer a později i manžel René Angélil.

Poznal ji, když jí bylo 12 let, pouze z její první demonahrávky a hned pochopil, že její hlas je mimořádný. 17. prosince 1994 se Céline Dion za svého manažera Reného Angélila vdala. Ten veškerou svoji lásku a um vložil do její kariéry a společně dobyli svět.

Céline Dion se narodila v malém městečku ve francouzské části Kanady. Oba její rodiče vlastnili ve městě bar a restauraci, kde o víkendech část rodiny vystupovala a bavila tak místní obyvatelstvo.

Již od pěti let Céline zpívala dohromady se svými bratry, a tak rychle a celkem brzy získala schopnost ukázat, co skrývá její talent. A René Angélil ji dovedl až na nejvyšší vrchol uznání. Stala se respektovanou královnou popu. 

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.