Krémová hrášková polévka s mátou a balzamikovým octem
Hrášek obsahuje hodně vlákniny, která napomáhá trávení. Zajišťuje také dva klíčové vitamíny: C, pro vitalitu, a B9, který napomáhá obnově buněk.
Suroviny: 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce cukru, 320 g vyloupaného hrášku, 1 cibule nakrájená na kolečka, 650 ml horkého mléka, ½ hrsti čerstvých mátových lupínků nasekaných nahrubo, sůl a pepř
Postup: Na pánvi při nízké teplotě rozmíchejte balzamikový ocet s cukrem. Za stálého míchání do zhoustnutí připravte karamel. Odložte stranou. Hrášek a cibuli vařte v páře 15 minut.
Po uvaření rozmixujte hrášek s horkým mlékem a mátou a poté přeceďte přes jemný cedník. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte s kapkami balzamikového octa.
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka