Kriminalisté vyšetřují útok na starostu Bělotína. Pachatel na něho vytáhl nůž

13. duben 2021

Až šestileté vězení hrozí muži z Bělotína na Přerovsku, který podle policistů napadl v pondělí odpoledne před budovou obecního úřadu starostu. Měl na něj vytáhnout nůž a vyhrožovat mu s tím, že není spokojený s jeho prací. Při útoku mu propíchl pneumatiky auta. Starosta se mezitím schoval v budově úřadu, kde počkal na příjezd policie. Tu zavolali jeho kolegové.

„Spor, který včera vygradoval, je letitý, protože už mě dříve ohrožoval na životě. Chtěl mě přejet na hrázi rybníka. Policie to tehdy odložila. Včera bylo vidět, když tady byl s nožem, tak že to nebyla jenom taková sranda,“ popisuje nezávislý starosta Bělotína Eduard Kavala. Policisté útočníka zatkli a v současnosti jej vyslýchají.

„Podezřelý nebyl v dané chvíli pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na vozidle způsobil škodu předběžně odhadnutou na pět tisíc korun,“ potvrzuje policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Útočník je podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu trest v rozmezí od šesti měsíců až do šesti let.

autor: kra
Spustit audio