Kroměřížská nemocnice prověřuje podezření na nebezpečný koronavirus

27. leden 2020 15:02

Na plicní ambulanci v Kroměřížské nemocnici obrátil muž, který měl příznaky chřipkového onemocnění a uvedl, že na přelomu roku byl jako turista v Číně.

Kroměřížská nemocnice prověřuje podezření na koronavirus u pacienta, který se nedávno vrátil z Číny. Uvedla to dnes Česká televize. Zdravotníci muže transportovali na infekční oddělení do nemocnice v Uherském Hradišti.

„Vzorky, které byly pacientovi odebrány, odešleme na rozbor do specializované laboratoře, aby mohla být případná nákaza novým koronavirem potvrzena či vyloučena. Výsledky by měly být známy zítra,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Jiří Čunek: Muž se sám vrátil z Číny před 14 dny

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) dnes novinářům řekl, že pacientem je devětatřicetiletý muž, který údajně cestoval sám a z Číny se vrátil před 14 dny.

Nový typ koronaviru, který se šíří z čínského města Wu-chan, si vyžádal již 81 mrtvých a 2744 nakažených. Čínská vláda ve snaze zamezit dalším přenosům koronaviru prodloužila až do neděle volno v souvislosti s oslavami lunárního Nového roku, které začaly v sobotu.

Infekční klinika pražské Nemocnice Na Bulovce oznámila, že je na případné pacienty nakažené koronavirem připravena, pro tyto případy má zatím vyčleněny dva pokoje. Počty lůžek může v případě potřeby zvýšit.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související