Kultovní festival Na jednom břehu bude poprvé dvoudenní a vykročí do centra Hradce Králové

18. květen 2018

Dnes již kultovní hudební festival Na jednom břehu zve vysoko hodnocené umělce a sleduje novinky v oblasti world music a to od svého založení v roce 2003. Vedle nekomerční dramaturgie, hudby, divadla, pouličních performance a tance, nabízí vždy i atraktivní prostředí a program pro celou rodinu. 

Dvoudenní festival i v letošním květnu nabídne pestrou škálu žánrů. Od pouličních vystoupení, včetně linek MHD a koncertu na parníku Eliška, až k hlavním hvězdám evropské world music na nábřeží Labe a v klubu Náplavka.

Čtěte takéNa jednom břehu / world music festival

Po šestnácti letech bude festival dvoudenní a jeho snahou je vejít do veřejného prostoru v centru města Hradec Králové. Charakter akce se ale nemění, stále si zakládá na kvalitní dramaturgii v pestré žánrové nabídce.

Ve spolupráci s klubem Náplavka a Chilli festivalem připravuje slavnost na Smetanově nábřeží, volně dostupné venkovní performace a významné klubové koncerty.

Tomáš Katschner, Karel Sladký a Martina Součková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Buskingovým hraním oživí linky MHD, vlakové nádraží, podchod u Centrálu, park u Grandu, parníček na Labi a vlastní klub Náplavka. Ten částečně zajistí pevný program i v případě špatného počasí.

Doprovodnou atmosféru tvoří vybrané stánky s českou i zahraniční kuchyní, čajovna, vinotéka i originální domácí produkty.

autoři: Martina Součková , kas , Tomáš Katschner
Spustit audio