Kuře a křupavé hranolky ze sezónní zeleniny

16. březen 2015

Chřest je skvělým nízkokalorickým zdrojem folátů a draslíku. Jeho stonky obsahují vysoké procento přírodních antioxidantů. Zejména zelený chřest je rovněž dobrým zdrojem vitaminu C. Vitamin C pomáhá produkovat a udržovat v těle kolagen, základní stavební hmotu pojivových tkání.

Suroviny: 150 g mrkve nakrájené na hranolky, 8 zelených chřestů oloupaných a nakrájených na 3 díly, 200 g kuřecích prsou nakrájených na hranolky, 1 kelímek bílého jogurtu, 100 ml sherry octa, 1 svazek pažitky, 4 rajčata nakrájená na čtvrtky, 1 hlávka ledového salátu, sůl a pepř

Postup: Ochucenou mrkev vaříme v páře 15 minut. Po 8 minutách přidáme chřest a kuřecí hranolky. Smícháme jogurt, ocet, pažitku, sůl a pepř. Necháme zeleninu zchladnout a ochutíme ji. Ledový salát naaranžujeme na talíř, přidáme zeleninovou směs s kuřecím masem a čtvrtky rajčat. Pokapeme jogurtovým dresinkem.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka