Kuřecí stehno nikdy nebereme z talíře do ruky. Radí Eva Filipová

Často se strávníci ptají, jestli můžeme vzít kuřecí stehno do ruky? Ano, můžeme, když jsme se skupinou přátel nebo v rodinném kruhu. Ale pokud jsme si kuřecí stehno objednali v restauraci, tak samotné stehno si do ruky nebereme.

V dobré restauraci kuře připraví tak, že je bez kostí. Pokud šéfkuchař v kuřecím stehně kost ponechal, měla by být obalená alobalem nebo papírovou korunkou. Pokud není, můžeme si ji obalit ubrouskem. Ale lépe je poprat se s ním pouze příborem. To jen dokazuje, jak jsme obratní a umíme stolovat.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová