Kusem cihly a betonu zasáhl v Olomouci muž dvě projíždějící auta. Hrozí mu až deset let za mřížemi

5. říjen 2022 09:50

Kusem cihly a betonovou sutí zasáhl v Olomouci 43letý muž ze Šumperska dvě projíždějící auta, uvedla policie. V jednom autě zranil ženu. Policie jej zadržela. 

Muž čelí obvinění ze tří závažných trestných činů. Podle olomouckých kriminalistů měl během soboty 1. října po třetí hodině ranní v olomoucké Pasteurově ulici velkou intenzitou a bez zjevné příčiny hodit po projíždějícím autě ze vzdálenosti přibližně dvou metrů úlomek cihly o váze necelého jednoho kilogramu.

Útok se neobešel bez zranění

Vhozená cihla zcela rozbila sklo levých zadních dveří auta a zasáhla uvnitř automobilu na zadním sedadle sedící spolujezdkyni. Ta utrpěla zranění horní končetiny,“ uvádí ve zprávě tisková mluvčí policie Petra Vaňharová.

Ale to nebylo všechno. Zhruba půlkilogramovým betonovým úlomkem zasáhl muž i další projíždějící auto. Zasáhl spodní část čelního skla, na kterém vznikly dvě praskliny. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 14 000 korun,“ dodává Vaňharová.

Agresivní muž měl plivnout policistovi do obličeje

Policie muže zadržela na místě činu krátce po zmíněných útocích na projíždějící auta. Ještě předtím se však pokusil utéct. Zadržený muž odmítl dechovou zkoušku a byl tak agresivní, že měl měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů.

Policie zjistila, že zadržený byl v minulosti odsouzen pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Nyní je muž ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio