Kutálínkova cesta zpátky

30. prosinec 2013

Český rozhlas Olomouc uvede netradiční silvestrovskou pohádku s názvem Kutálínkova cesta zpátky. Příběh Ondřeje Novotného vás zavede do hospůdky U Sluníčka, která stojí v jednom městě nedaleko řeky.

Tam, po zavírací době, potkáváme malého rumového panáčka Kutálínka, který se během večera ztratil svojí rodině. Na své strastiplné cestě zpátky na poličku se bude muset vyrovnat nejen se samotou a hlubokou hospodskou tmou nebo s tím, že na některé věci prostě sám nestačí, popasovat se ale bude muset také s nočními obyvateli hospůdky: zákeřnými a urachtanými mravenci, výherním automatem Čurbesem či s tajemným pavoukem Štístkem.

Při dobrodružstvích jej bude doprovázet dobrácký ale trochu natvrdlý Buřt, lenoch, který nakonec ale přece jen něco dokáže.

V pohádce o tom, že někdy se stačí jen rozhoupat, vystoupí známí herci olomoucké činohry – Josef Bartoň, Ivana Plíhalová, Tereza Richtrová, Lenka Kočišová, Václav Bahník a další. V roli Kutálínka se představí Tomáš David, jako Buřt se představí Lukáš Král, jako pavouk Štístko Miroslav Hruška. Režie se ujal Tomáš Soldán.

Kutálínkovu cestu zpátky si můžete naladit v úterý 31. prosince krátce po 13. hodině.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka