Kvůli epidemii koronaviru jsou zakázané návštěvy na dvou klinikách Fakultní nemocnice Olomouc

17. srpen 2022 09:24

Fakultní nemocnice Olomouc kvůli vysokému počtu nákaz novým koronavirem zakázala návštěvy na dvou svých klinikách. Od minulého týdne jsou až do odvolání zakázány návštěvy na onkologické klinice, ke které se dnes přidala traumatologická klinika. Fakultní nemocnice to uvádí na svém webu. 

Návštěvy omezují také některé další nemocnice v kraji, zároveň zavádějí povinnost nosit uvnitř nemocničních budov respirátory.

„Zvyšující se výskyt virových onemocnění přiměl onkologickou kliniku FN Olomouc k vyhlášení zákazu návštěv. Platí do odvolání. Návštěvy jsou možné ve výjimečných případech a po dohodě s lékařem,“ stojí v oznámení vedení onkologické kliniky. Její personál léčí pacienty s rakovinou, pro které je nákaza koronavirem kvůli lékům ovlivňujícím imunitu nebezpečnější.

V Hranicích úplný zákaz návštěv na lůžkových odděleních

Nemocnice v Hranicích na Přerovsku už v závěru července kvůli sílící epidemii zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních, aby před infekcí ochránila pacienty i personál. Preventivní opatření platí do odvolání.

Letní vlna epidemie v kraji zřejmě pomalu ustupuje. Počet nových případů onemocnění covidem-19 v Olomouckém kraji druhý týden po sobě klesl. Za uplynulých sedm dní do minulého čtvrtka přibylo ve statistikách 768 případů, o 46 méně než před týdnem.

Úbytek o čtyři desítky případů se projevil ve statistikách i předchozí týden. Za posledních sedm dní bylo v kraji potvrzeno v přepočtu na 100tisíc obyvatel 121 nákaz novým koronavirem.

Zdroj: ČTK

Spustit audio