Kvůli výluce nebudou mezi centrem Olomouce a Novou Ulicí jezdit tramvaje

13. září 2022 09:42

Kvůli opravě tramvajové trati nebudou od pondělí 19. září do středy 28. září jezdit tramvaje z centra Olomouce na lidnaté sídliště Nová Ulice. Náhradní doprava bude mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Nová Ulice a zpět zajištěna výlukovými autobusy X. ČTK to úterý sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Tramvajové linky číslo jedna a čtyři budou po dobu výluky nahrazeny kombinovanými linkami s označením X1/4 a pojedou ze zastávky Fibichova, přes hlavní nádraží, tržnici a náměstí Republiky zpět k hlavnímu náraží a do Pavloviček. Tramvaje s označením X4/1 pojedou z Pavloviček na hlavní nádraží, náměstí Republiky, tržnici a zpět na hlavní nádraží a zastávku Fibichova. „Obsluhovány budou všechny tramvajové zastávky na trase,“ uvedla Sýkorová.

Tramvajové linky číslo dvě, tři, pět a sedm pojedou po svých trasách dle výlukového jízdního řádu. Tramvajové linky číslo 6 a U nebudou po dobu výluky provozovány,“ dodala Sýkorová. Kvůli výluce tramvajové dopravy bude přesunuta autobusová zastávka Nová Ulice směr Pionýrská pro linky číslo deset, 16 a 21 zhruba 50 metrů zpět směrem k označníku občasné zastávky v jízdním pruhu. Zastávka Nová Ulice bude obsluhována výhradně autobusovou linkou X a linkami noční dopravy,“ upozornila Sýkorová. 

Zdroj: ČTK

Spustit audio