Láďa Zítka: mezi folkem a blues

9. květen 2017

Velmi často se objevujícím hostujícím muzikantem při koncertech jiných skupin je kytarista, zpěvák, hráč na foukací harmoniku a autor písniček, Láďa Zítka z Bystřice nad Pernštejnem. Vystupuje nejen jako písničkář, ale také jako člen několika regionálních skupin. Ve středu 10. května zahraje také ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc.

Láďa Zítka je známý především svojí spoluprací řadou jiných písničkářů nebo skupin z okruhu Textové dílny Slávka Janouška, kdy s foukací harmonikou nahrál svým kolegům výtečné party na řadu CD nebo s folkovými muzikanty vystupuje na nejrůznějších akcích jako jejich host.

Přesto, že je proto ceněným spoluhráčem, folkové publikum jej zná jako výborného písničkáře oscilujícího mezi folkem a blues.

Je vítězem pražské postupové soutěže Notování, účastníkem finále Porty v Řevnicích a dalších festivalů a soutěží.

V Českém rozhlase Olomouc jsme jej mohli vidět jako hosta dua SOVA & SLAMÁK v rámci Koncertních střed v září loňského roku.

Písničkář Láďa Zítka zahraje ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc ve středu 10. května 2017 od 20:00 hodin, za vstupné 50,- Kč.

autor: Sandy Nosek

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.