Ladovsky zimní Folková pohlazení

30. leden 2018

Žádné velké zprávy a události v dohledu občas způsobí bezmyšlenkovité bloumání fonotékou pořadu. A protože je prý společensky zdvořilé v případě absence konverzačního tématu hovořit o něčem neutrálním - třeba o počasí - téma se velmi rychle našlo.

Jestli existuje nějaký způsob, jak přivolat hezkou „Ladovskou“ zimu, chtěli bychom ho znát. Počasí je téměř až aprílově rozmarné a tak jsme si řekli, že písně o počasí, s důrazem na počasí zimní či mrazivé, by mohly být vhodnou náplní tohoto dílu Folkových pohlazení. Navíc s převahou písní, které v pořadu ještě nikdy nezazněly:

Miki Ryvola: Předpověď - P+L: Zvláštní počasí - Juwel folk: Psí počasí - Brontosauři: Vločky - Kamelot: Zimní píseň - Bluegate: Zimní sníh - Paběrky: Bílá - Ag Flek: Vítr Safián - Pohled: Z Vysočiny - Žalman a spol. - Od zimy do zimy - Pavel Dobeš: Venku sněží - Vlasta Redl: Antarktida - Pavlína Jíšová: Křišťál a led - Hradišťan: Vteřina v lednu - Máci: Zimní

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.