Lavičky v letním kině v Hranicích na Přerovsku prochází opravou za 700 tisíc, kino pojme až 1255 lidí

26. září 2024 14:05

V letním kině v Hranicích, které provozuje druhý nejstarší biograf v Olomouckém kraji, probíhá obnova laviček za 700 tisíc korun. Pracovníci kulturních zařízení opravují staré desky a kapacita 1255 míst jim dává zabrat.

Lavičky v letním kině v Hranicích mají za sebou dlouhá léta služby. „Tyto lávky jsou tu už dobrých 25 let, takže nějakou historii mají,“ říká Lukáš Šikl, promítač kina, který se aktuálně věnuje opravě právě laviček.

Místo filmového projektoru má teď v rukou rozbrušku a s její pomocí odřezává zkorodované šrouby. „Je potřeba demontovat stávající desky a ocelové konstrukce, které obrousím a vyčistím,“ dodává.

Běžný provoz kina opravy neomezily

Opravy probíhají za běžného provozu kina. „Ve dne děláme lavice, stahujeme filmy, a večer se promítá,“ popisuje Lukáš. I když je to náročné, práce zvládají.

Město Hranice už v minulosti investovalo do nového jeviště a promítací plochy, teď přichází na řadu lavičky. „Ty byly zhnilé, porostlé mechem, a někde hrozilo, že pod diváky prasknou,“ říká Rostislav Plachý, vedoucí Městských kulturních zařízení Hranice.

Letní kino v Hranicích na Přerovsku bude mít nové dřevěné lavičky

Na obnovu město uvolnilo 700 tisíc korun, které pokryly nákup dřevěných hranolů a desek. „Zbytek si děláme svépomocí. Práce rukama nám není cizí,“ dodává s úsměvem Plachý.

Práce by měly být hotové na podzim. Pokud se podaří získat dotace, následovat bude částečné zastřešení kina a úprava zázemí.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související