Leden s Lidmilou Kábrtovou. Čtyři setkání, pět příběhů v cyklu Setkání s literaturou

Měsíc a pepřový sprej, Zuzana, Jitka, Hana a Čas. To jsou názvy pěti povídek, které uslyšíme ve čtyřech lednových sobotách.

Měsíc a pepřový sprej je povídka detektivní. Vražda se odehraje v kulisách silvestrovského veselí, kdy nikoho nezarazí osamělý výstřel. O půlnoci se totiž střílí všude. Povídka zatím nebyla nikde zveřejněna.

Lidmila Kábrtová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Lidmila Kábrtová

Lidmila Kábrtová je absolventka žurnalistiky na FSV UK v Praze a marketingové komunikace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. V současnosti pracuje v oblasti public relations.

V nakladatelství Host vydala tři sbírky povídek – Koho vypijou lišky (2013), Místa ve tmě (2018) a Čekání na spoušť (2021).

Zuzana, Jitka a Hana jsou tři příběhy s ženskými hrdinkami z pozoruhodné povídkové knihy Čekání na spoušť. Postavy volně přecházejí z jednoho příběhu do druhého. Zatímco v tom prvním jim bylo určeno místo v komparsu, ve druhém získávají hlavní roli.

Poslední lednový víkend uslyšíme povídku Čas, v níž autorka propojuje témata moderních technologií, lásky a nevěry.

Pořad Setkání s literaturou poslouchejte vždy v sobotu od 18:04 ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc. Následně po dobu čtyř týdnů zde na webu.

Spustit audio