Lipník nad Bečvou otevřel novou sportovní halu. Sloužit bude klubům, školám i veřejnosti

4. září 2018

Sportovci v Lipníku nad Bečvou se dočkali nové sportovní haly. Sloužit bude nejen tamním klubům, ale i veřejnosti a školákům. Město do haly investovalo 83 milionů korun.

Železobetonový montovaný skelet nové haly vyrostl uprostřed sportovního areálu v Lipníku nad Bečvou. Zabírá celkem 2,5 tisíce metrů čtverečních. V provozu bude sedm dní v týdnu, od rána do večera, popisuje mi její správce Viktor Matuška: „Jediný správce na plný úvazek, jinak ještě druhý kolega je tu se mnou na dohodu. Školy jsou tady dopoledne a od čtyř do devíti hodin jsou tady kluby. Uvidíme, co to vůbec přinese.“

Hned tři dny v týdnu má v rozvrhu haly rezervovaný lipenský Horolezecký oddíl. K dispozici má celkem 12 cest, a to jsou podle vedoucí Zory Hradilové dostatečné parametry pro trénink jejich reprezentantů. „Oni jezdí trénovat do Brna, kde je jediná oficiální stěna na rychlost v republice, takže si myslím, že kluci budou rádi, že nemusejí dojíždět. Budou to mít doma,“ komentuje.

Slavnostní otevření sportovní haly v Lipníku nad Bečvou

Necelých pět sekund. To je čas, který potřebuje letošní juniorský mistr Evropy a vicemistr světa Jakub Konečný ke zdolání sedmimetrové stěny. „Tohle byla cesta na rychlost. Máme štěstí, že se tady v Lipníku postavila taková stěna,“ říká horolezec.

Jakuba u stěny jistí jeho jmenovec Jakub Skočdopole. Taky on usiluje o nominaci na olympiádu, která se koná za dva roky v Tokiu. „Myslím si, že Lipník dominuje. Máme jak zázemí boulderové, tak právě zázemí na rychlost, což žádný jiný klub v České republice nenabízí,“ dodává.

Sportovní sál je určený pro všechny míčové hry. Součástí haly je i moderně vybavená posilovna a nechybí ani bufet.

autor: kra
Spustit audio

Související