Loučení i premiéru zažijí hráčky při utkání tenisového Fed Cupu v Prostějově. V nominaci českého týmu je naposledy Lucie Šafářová, poprvé Karolína Muchová

16. duben 2019

Česká reprezentace Fed Cupu se před víkendovým soubojem s Kanadou sešla v Olomouci. Připravovat se bude ode dneška na dvorcích prostějovského klubu. Jako první dorazili na Hanou vlakem kapitán Petr Pála a nejzkušenější hráčka týmu Lucie Šafářová.

„Protože jsme se dlouho s celým týmem neviděly, tak jsme si celou cestu povídaly,“ říkala o cestě vlakem po příjezdu do Olomouce Lucie Šafářová, která se tak trochu vrací domů. Za prostějovský tenisový klub hraje totiž už od svých devíti let. „Moc se těším. Tým máme velmi mladý, takže si připadám trošku jako babička. Myslím si, že to bude pěkný týden a doufám, že vítězný,“ dodává tenistka.

A možná dojde i na slzičky. Lucie Šafářová totiž je v české reprezentaci necelé dva měsíce před ukončením své tenisové kariéry naposledy. „Určitě to pro mě bude velmi emotivní, protože ta kariéra byla dlouhá. Ještě v Prostějově, na kurtech kde jsem vyrůstala, to bude hodně specifické. Myslím, že to bude hezké,“ dodává Šafářová.

S naprosto s jinými pocity dorazila na sraz českého týmu Karolína Muchová, která je v nominaci poprvé. „Myslím, že asi každý sportovec je rád, když může reprezentovat svou zemi v tom, co ho baví,“ říká Muchová.

Karolína Muchová bydlí v Olomouci, takže pokud nastoupí, tak může při utkání v nedalekém Prostějově očekávat i významnou podporu svých blízkých. Možná ale bude chybět její otec Josef Mucha. Bývalý fotbalista prvoligové Sigmy, který v současné době působí jako asistent trenéra v Jihlavě. „Vím, že hrají. Asi o víkendu nebude,“ říká Muchová. Že by mladá olomoucká tenistka byla méně nervózní, pokud její otec nebude při Fed Cupu v hledišti, si ale nepřipouští.

Přípravu na víkendový souboj s Kanadou začnou české tenistky v Prostějově dnes.

autor: min
Spustit audio