Magnetofonová kazeta se vrací na scénu

15. březen 2024

Prodeje gramofonových desek rok od roku stoupají. Vrací se i ale magnetofonové kazety a kazetové magnetofony.

První díl malého seriálu je věnován historii magnetofonových kazet. Oslovili jsme Reného Jaurise, který se kazetám věnuje už padesát let.

Letošní jaro přišlo díky teplému počasí s předstihem. Jídla proto můžeme dochutit bylinkami, které nasbíráme v přírodě. Kopřivy přidáme do velikonoční nádivky. Můžeme použít i divoký česnek. Ten si můžeme usušit nebo z něj udělat pesto. Na zahrádkách začíná růst petržel, vykukuje pažitka a libeček. Jak se o ně starat? Proč si na pažitce pochutnáte až po roce pěstování? Dozvíte se od plzeňského zahradníka Přemysla Písaře.

Nechali jste přes zimu v zahradních pomocnících benzin Natural 95? Pravděpodobně budete mít s jejich zprovozněním problémy. Příčinou závad je biosložka v benzinu. Co dovede se zahradními pomocníky udělat, vysvětlí Michal Zbráš, servisní technik a prodejce zahradní techniky v Plzni na Roudné.

S Martinem Havlíkem, šéfkuchařem Gourmet clubu Bezejmenná a učitelem odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech se zaměřujeme na zpracování obsahu vyfouknutých vajíček. Radí, jak připravit krémová míchaná vajíčka, vaječné muffiny, jemnou omeletu a další výborné vaječné pokrmy.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio