Malá hala v provozu už příští rok? Podle správce zimního stadionu v Olomouci je nutná větší investice

28. květen 2018

Malá hala zimního stadionu v Olomouci by měla už koncem příštího roku sloužit sportovcům. Takovou představu má současné vedení města. Provozovatel zimního stadionu má ale jiný názor. Hala totiž léta chátrala a od soukromého vlastníka ji město převzalo teprve letos na jaře.

S ředitelem Správy sportovních zařízení Olomouc Petrem Hlídkem jsme přímo v areálu, kde má v budoucnu vzniknout ledová plocha. „Zatím tu není elektřina, není tu připojení na čpavek,“ popisuje stav haly.

Zevnitř zatím připomíná spíš hangár. „Olomoučané si určitě vzpomenou, že tu byla prodejna aut, končilo to motokárami. Od té doby tady není nic a je to opravdu prázdná hala,“ připomíná Hlídek.

Sloužila například jako prodejna aut, dnes malá hala zimního stadionu chátrá

Nad námi je kovová žebrovitá konstrukce, kterou kryjí už jen dřevěné desky. „A plech. A je tady ten problém, že kdyby se tady začal dělat led kolem prázdnin, nebo těsně po prázdninách, když je ještě teplé období, vznikal by tu velký kondenzát, byla by tu velká mlha a kapalo by ze stropu, protože konstrukce není vůbec zateplená. Problematické by pak bylo bruslení i údržba,“ vysvětluje ředitel.

Rozhodne nové zastupitelstvo

To si ale nemyslí náměstek primátora Martin Major z ODS. Podle něj bude třeba investovat hlavně do moderní technologie. „My jsme hned nechali zpracovat studii, kudy by se měla dál ta práce na malé hale ubírat, a nejlevnější varianta počítá s částkou 15 nebo 16 milionů korun, za kterou by se mohl v poměrně krátké době objekt zrekonstruovat,“ uvedl náměstek.

Major tvrdí, že by hala mohla být aspoň částečně provozuschopná už do konce příštího roku. Zároveň ale dodává, že magistrát teď žádné další kroky podnikat nebude a zařazení oprav do rozpočtu nechá až na novém zastupitelstvu, které vzejde z říjnových voleb.

autor: sol
Spustit audio