Malí fotbalisté v Třeboni trénují na hřišti, ale užívají si i zmrzlinu a tobogány

30. červenec 2018

Třeboň si o prázdninách vybrali jako skvělé místo malí fotbalisté. Dynamo a Táborsko mají za sebou boj o body. Hosín je dějištěm mistrovství světa v bezmotorovém létání. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Na hřišti v Třeboni se sešli účastníci letní fotbalové školy. Mezi trenéry byla i jedna žena, Martina Ryšavá. „Trénuji kluky v Brně na Spartě, teď jdeme hrát žákovskou ligu. Asi před patnácti lety mě k tomu dovedla mamka, která dělala lékařku fotbalistům,“ vysvětlila.

Fotbalovou školu v Třeboni si pochvalovala. „U těchto dětí jsou super zkušení trenéři, myslím, že nám to tady funguje. Děti nejvíc baví hry, kde mohou soutěžit, porovnávat svoje kvality, a trenéry baví všechno,“ popsala.

Mezi malými hráči byl například František Škoda z týmu Dačic. „Dopoledne tady máme dovednostní soutěže a po obědě hrajeme fotbal,“ vyprávěl.

Trenér Václav Hrabík doplnil, že na programu fotbalové školy nechybí florbal, tenis a výlety do lázní na tobogány. „To je samozřejmě hodně baví, ale byli jsme se podívat i ve městě, kluci si užili zmrzlinu. Ten program je opravdu bohatý, máme tady výborné trenéry Slavie Praha, jsou tady jihočeští trenéři, takže opravdu si to tu kluci užijí,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve fotbalové Fortuna národní lize Dynamo České Budějovice vyhrálo na hřišti Žižkova 2:1.

Fotbalisté Táborska jdou do další sezóny v druhé lize s novým trenérem

Fanoušci fotbalového klubu FC MAS Táborsko

Vstup do nového ročníku Fortuna národní ligy čeká fotbalisty Táborska. Premiérově v soutěži kopnou do míče v neděli večer. Tým prošel výraznou obměnou a týkalo se to nejen hráčského kádru.

Táborsko podlehlo jediným gólem ve Varnsdorfu 0:1.

Tabulku vede právě Dynamo České Budějovice, má za sebou dva zápasy, šest bodů a příště ho čeká duel doma s Vlašimí. Úplně jiná situace je v Táboře, tým FC MAS Táborsko ve dvou duelech nezískal ani bod a v neděli s Vítkovicemi už by potřeboval vyhrát.

Kam v týdnu za sportem:

U Českých Budějovic, na letišti Hosín, se koná mistrovství světa v bezmotorovém létání. Šampionát, který potrvá až do 11. srpna, byl slavnostně zahájen v jihočeské metropoli na náměstí Přemysla Otakara II.

Pozorně na průvod městem dohlížela jedna z organizátorek a hlavně vynikající pilotka, Lenka Kuthanová. „Zahájení bylo moc hezké, bylo to na důstojném místě a předpokládám, že se to líbilo i všem účastníkům. Mistrovství se na Hosín přesunulo nečekaně z Příbrami, ale myslím, že to byl krok správným směrem,“ řekla.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související