Malina Brothers v Koncertu Studia Noc

5. únor 2014

Bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá Tráva), kytarista Pavel (Žalman a spol.) a Josef (Cop) se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers a přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál Kvintet).

Všechny zmíněné muzikanty dohromady pojí rodné město Náchod a vztah k podobným hudebním žánrům.

Repertoár je sestaven z písní, na kterých muzikanti od malička vyrůstali. Např. písně od Zelenáčů, nebo Krise Kristoffersona, přetextované do češtiny Mirkem "Skunkem" Jarošem, které později nazpíval Wabi Daněk na své desky "Nech svět ať se točí dál" a „Život běží dál" produkované Lubošem Malinou.

Do repertoáru se také promítá vliv bluegrassu a irské hudby, převážně patrné v instrumentálních skladbách. Zajímavostí je také např. Skočná Bedřicha Smetany v úpravě Luboše Maliny.

V současné době Malina Brothers natáčí debutové album, jehož vydání je plánováno na prosinec tohoto roku. Připraveno je také koncertní turné na leden roku 2014.

Malina Brothers vystoupili v neděli 8. září 2013 v 19:30 hodin v Country clubu Lucie v Hradci Králové, kde jsme pro vás koncert natočili.

Záznam koncertu uslyšíte ve středu 18. září 2013 po 20. hodině v rámci společného vysílání Studia Noc na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu. (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)

Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka