Malostranská beseda je kultovní scéna nejen pro milovníky folku

16. leden 2018

Pražská Malostranská beseda je nejen pro náš žánr unikátní scénou. Nejde ani tak o to umístnění v centru či ideální velikost pro vytváření neopakovatelné intimní atmosféry s diváky.

Dokonce po stránce technického zázemí muzikanti spíš úpí, když sem jedou hrát, protože po zrušení parkoviště na Malostranském náměstí už vůbec není kde zaparkovat, musíte až někam za řeku, na čemž je snad pozitivní jen to, že veškerý váš honorář nepadne za parkovné, jak bylo zvykem.

Nicméně tahat se s kontrabasem z podzemních garáží z druhé strany Vltavy taky není ideální. Ale veškeré útrapy vám vždy vynahradí ten pocit, že stojíte na pódiu, kde snad hráli úplně všichni, kteří pro naši muziku kdy něco znamenali.

Malostranská beseda je výjimečná

Podíváme se do únorového programu této scény a zazní písničky od skupiny Koa Zuzany Navarové i Maria Biháriho, Lístku a Druhé trávy Roberta Křesťana, která prožívá kytarovou personální změnu a slibuje pro letošek několik zajímavých počinů. Možná se můžeme těšit i na novou autorskou desku, jupí.

Blues, folkrock a po čertech poctivý starý beat je doménou kapely Mrakoplaš, která vás zve na křest videoklipu 26. ledna do pražského KD Mlejn.

Část pořadu ale věnujeme záslužné činnosti na podporu jihočeské mladé folkové líhně: pozveme se na seriál koncertů, které pořádá českobudějovická znovuzrozená skupina Spolektiv. Vzájemná pomoc, spolupořádání a výměnné koncerty - jak geniální, prosté, účinné a hlavně typické pro tu naši hodnou folkovou muziku.

Spustit audio