Změn se nebojíme! To je krédo Marcely a Jaromíra Texlových z Prostějova

Ona je šperkařka, on bývalý voják z povolání. Setkala jsem se s tímto zajímavým párem na zámku v Čechách pod Kosířem, kde se účastnili otevírání Hanácké ambasády řemesel.

Zahraniční vojenské mise a dlouhá odloučení, česká ambasáda ve Francii, palačinkové inspirace v Bretani, řemeslná dovednost na Hané. A samozřejmě dvě děti. To vše propojuje jejich 23leté manželství.

Náhrdelník z FIMO hmoty, který vyrobila Marcela Texlová

Marcela Texlová vyrábí originální šperky z FIMO hmoty. V říjnu roku 2014 získala za svou práci ocenění „Hanácké vérobek“, což je ochranná známka udělovaná za přísných podmínek tvůrcům v rámci regionu Haná. Inspiraci pro svoji práci získávala ve Francii, kde manžel Jaromír působil na české ambasádě, ale také například u indiánských kmenů v deltě Orinoka.

Manželé Texlovi vědí, co je to životní restart. Od začátku museli začínat hned několikrát a na změny ve svém životě si tak zvykli, že se na ně těší a berou je jako pozitivní výzvy pro jejich manželství a možnost posunout se zase o kousek dál. Jedním dechem říkají: „Změn se nebojíme!“

autor: zos
Spustit audio