Městskou policii v Jeseníku čeká zásadní změna ve vedení. Funkci šéfa strážníků by měl v létě opustit Miroslav Táborský

15. květen 2019

Miroslav Táborský už nebude šéfovat městské policii v Jeseníku. Ve funkci ředitele by měl skončit v létě. Od starostky města dostal výpověď. Jako preventista odváděl podle ní kvalitní práci, jako manažer pří řízení organizace ale selhal, tvrdí starostka. Její postup podpořili i ostatní radní. Táborský to ale vidí jinak.

Dvouměsíční výpovědní lhůta se Miroslavovi Táborskému začne počítat počátkem června. Už dříve dostal od starostky města se sdružení Jeseník srdcem Zdeňky Blišťanové vytýkací dopis. „Mně, jako velitelce městské policie, vadilo nedostatečné vedení týmu strážníků,“ říká starostka, jak dospěla k názoru, že vztahy mezi strážníky nejsou optimální.

„Dle nepotvrzených informací docházelo i k excesům vůči bezdomovcům. Budeme dělat všechno pro to, aby v Jeseníku městská policie fungovala lépe, “ dodává místostarosta Tomáš Vlazlo za sdružení Jeseník srdcem. Práci strážníků si představuje jinak.

Miroslav Táborský kritiku odmítá, u městské policie pracuje třiadvacet let, poslední necelé čtyři roky ve funkci jejího ředitele. S důvody, které uvedla starostka ve výpovědi, nesouhlasí. „Myslím, že ta kritika není zasloužená. Mrzí mě, že mě rada nepozvala ani na jedno jednání, když mi chtěli něco vytýkat. Poslali mi jen dopis,“ uzavírá Táborský.

Svou kancelář u městské policie by mohl teoreticky opustit ještě dříve, než mu vyprší výpovědní lhůta. Radní doporučili zastupitelům, aby ho z pozice ředitele na svém nejbližším jednání, tedy 20. června, ovolali.

autor: aja
Spustit audio