Michal Nesvadba: Na oslavě svých šedesátin jsem tančil až do rána

26. červenec 2018

Děti znají herce a mima Michala Nesvadbu hlavně z Kouzelné školky, se kterou spolupracuje už 19 let. Je synem herce, kreslíře a karikaturisty Miloše Nesvadby.

Michal Nesvadba se práci s nejmenšími dětmi věnuje přes 30 let. V roce 1997 poprvé dětem předvedl práci se samolepící páskou, se kterou pracuje dodnes. Dokáže z ní vykouzlit prakticky cokoliv. Se svým představením jezdí po celé České republice a v dubnu se zastavil i v Prostějově. Vyprodané divadlo skandovalo jeho jméno, děti i dospělí se výborně bavili.

„Všechna má představení mají něco společného, aby když děti přijdou podruhé nebo potřetí, viděly něco nového, ale zároveň vycházely z toho, co už viděly dřív. Přiznám se, že pro mě, čerstvého šedesátníka, je vymýšlení nových věcí trochu těžší a chybí mi i odvaha, která je typická pro mladého člověka,“ vyznává se mim.

Michal Nesvadba oslavil 60. narozeniny loni v listopadu. „Měl jsem velkou oslavu jednak díky své manželce a jednak díky agentuře, pro kterou pracuji. Ta zorganizovala divadelní představení v Praze pro 1800 dětí, což bylo moc hezké. Pět dní na to mě manželka pozvala na večeři, na kterou tajně pozvala 60 hostů. Mezi nimi Bolka Polívku, Marka Ebena, Jana Hrušínského a další kamarády, které znám řadu let. Dopadlo to tak, že jsem ještě ve čtyři ráno se svou ženou tančil rokenrol, což se jen tak nevidí!“ vypráví se smíchem Nesvadba.

autor: cho
Spustit audio