Miloš Zeman se setkal s lidmi v Zábřehu a Mohelnici. Zeptal se jich, jestli chtějí předčasné volby

10. listopad 2017

Prezident Miloš Zeman pokračoval na Šumpersku ve své návštěvě Olomouckého kraje. Zavítal do Mohelnice a Zábřehu. Na náměstích se tam setkal s lidmi a odpovídal na jejich otázky. Sám se také přítomných ptal, zda by souhlasili s případnými předčasnými volbami.

Do Mohelnice dorazil prezident Miloš Zeman krátce po poledni. Na přivítanou mu zahrála zdejší kapela Mohelanka. „Hrajeme pro něj Škoda lásky, ale zatím ho tu nikde nevidíme. Ale určitě ještě budeme hrát dál, dáme si po štamprli a něco zahrajeme,“ směje se vedoucí souboru Jiří Čada.

Prezident Miloš Zeman se během dvou dnů sešel s lidmi na náměstích v Lipníku nad Bečvou, Mohelnici a Zábřehu. Odpovídal tam na otázky na ceny potravin, výši platů a důchodů, povolební situaci a na řadu dalších.

Ve všech třech městech také položil přítomným stejnou otázku: „S vaším souhlasem na závěr našeho setkání vyhlásím referendum, kde budete hlasovat, zda jste pro nebo proti předčasným volbám.“ Až na výjimky byli všichni lidé na setkáních s prezidentem Milošem Zemanem v Mohelnici i Zábřehu proti případným předčasným volbám.

Čtěte také

„Nesouhlasíme s tím, jak náš prezident reprezentuje Českou republiku, jak se orientuje na východ a má populistické řeči. Akorát nás rozděluje, místo aby nás spojoval,“ uvedl člen skupinky odpůrců Miloše Zemana na náměstí v Zábřehu Jiří Tomášek.

S opačnými pocity odcházela Emílie Dajčarová: „Krásně vypadal, líp jak v televizi. Mám z něj radost, jen ať máme mír a máme se dobře.“

Další zastávkou prezidenta Miloše Zemana je Vápenná na Jesenicku.

autor: min
Spustit audio