Mix neworleanského R&B, blues, jazzu a funku, to jsou „Šílené pánvičky“ Johna Medeskiho

9. únor 2018

Nestává se často, aby z náhodného setkání vznikla kapela. Byla to podařená náhoda, když se roce 2015 na jam session festivalu v New Orleans sešli na jednom pódiu.

Parta skvělých hudebníků, která vystupuje pod názvem John Medeski’s Mad Skillet, si sedla nejen muzikantsky, ale hlavně také lidsky. To dokazuje fakt, že spolu tráví volný čas i mimo hraní. Skupinu tvoří klávesista John Medeski, suzafonista Kirk Joseph, soul-jazzový kytarista Will Bernard a bubeník Julian Addison. Hrají neworleánskou muziku s vlivy jazzu, blues, psychedelic rocku i R’n‘B, a jejich koncerty přivádějí svým groovem diváky k nadšení. Šumperský koncert na Blues Alive toho byl důkazem.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.