Moje citlivost není slabost. S designérkou Annou Tran o panenkovském stylu a sebevědomí

6. prosinec 2023

„Dlouho mi trvalo, než jsem přijala sama sebe, takovou, jaká jsem. Jsem citlivá a musela jsem si postupně dojít k tomu, abych se kvůli tomu necítila jako slabší jedinec,“ říká designérka Anna Tran. Poslechněte si, jak našla cestu k romantickému oblékání, jaký kluk jí zásadně změnil pohled na módu a čím ji ovlivnilo dětství na Moravě.

„Když jsem studovala na UMPRUM, chodila jsem jen v černé. Bylo to ale hlavně proto, abych nevyčnívala. Škola pro mě nebyla safe space, svou identitu jsem našla, až když jsem odešla,“ popisuje Anna.

V podcastu vypráví historku z obhajoby kolekce, při které jí profesorka řekla, že její osobní styl a móda, kterou tvoří, spolu nekorespondují. A že v jednom z toho není upřímná. Anna jí zpětně dává za pravdu a říká, že dnes už je oboje v souladu. Obléká se ve stejném duchu, v jakém tvoří.

„Nejvíc nosím sukně v délce do půli lýtek a kombinuju je s košilemi,“ říká Anna. A přiznává, že je vášnivá sekáčová lovkyně. Toho, že se její věci vejdou na jeden štendr, docílila hlavně díky nedávnému stěhování. V jejím šatníku je momentálně převaha sukní a šatů, s detaily jako nabírání, žabičkování, volány nebo s drobnými florálními motivy a jemnou kostičkou vichy.

Poslechněte si, co designérce Anně Tran pomohlo najít soulad mezi osobností a stylem oblékání a kdo zásadně změnil její uvažování o módě.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.